Planera bröllop

bröllopsblogg

Var ska man börja för att planera bröllop?

Ni har en av de lyckligaste stunderna i livet framför er. Frieriet är gjort och nu ska ni gemensamt bestämma hur ni vill fira bröllop! Var börjar ni och vad ska ni tänka på? Det kan kännas stort och svårt att komma igång med planeringen, ofta har man endast en idé om hur man vill att det ska se ut. Men hur kommer ni fram till det och får ni det som ni vill?

Vi brukar säga att ni ska börja från grunden. När, hur många och var.

När ska ni ha bröllopet?

Vilken årstid vill ni gifta er på, vilket datum? Många väljer vår och sommar, men även under höst och vinter har ni möjlighet att ordna väldigt fina bröllop. Det är ofta lite lugnare för alla och något enklare att hitta lediga bröllopsplatser. Även priset kan vara lägre denna tid på året. Eller välj en vardag istället för en helg.

Hur många ska ni bjuda?

Vill ni ha ett intimt bröllop med endast de närmaste omkring er, eller vill ni ha det stort och bjuda alla vänner? Visst, ni kanske börjar med att bestämma ett specifikt antal och sen kommer fram till att det blev fler än ni tänkte er, men det är bra att ha ett ungefärligt antal gäster bestämt.

Var vill ni gifta er?

Nära hemmet, i en speciell kyrka, utomhus, eller kanske till och med utomlands? Ofta har man en bild av var bröllopet ska ske klar för sig, men det kan skilja sig mellan er två. Ni kanske vill olika och måste komma överens om plats. Ska ni ha kyrkligt eller borgerligt?

Bröllopskoordinator

Har ni bestämt dessa tre saker så har ni även kommit en bit på vägen att planera ert bröllop. Det är många detaljer var och för att få hjälp att sy ihop alla dessa detaljer så kan det vara en bra idé att ta hjälp av en bröllopskoordinator. Både för delar av planeringen eller full koordinering. Planeringen ska inte vara något stressigt, utan en förväntansfull resa fram till målet. För det viktigaste är att ni får en underbar dag och hinner njuta och vara i stunden!

Caroline Ekholm / WeDoStories

planera bröllopsdagen