Aktiviteter

Konsten att arrangera ett event

Ett event kan fungera som en överföring av värderingar och idéer, för att påverka deltagarnas intresse och öka deras kunskap och förståelse för till exempel ett företags eller en organisations framtidsplaner eller nya satsningar. Att uppföra AIDAS (Attention, Interest, Desire, Action, Satisfaction) och en eventuell marknadsplan kan hjälpa till att förtydliga uppförandet av en evenemangsplan och definiera mål och vision för eventet.

Frågeställningar att ha med redan i början av planeringsfasen inför ett event

  • Var ute i god tid med planeringen.

  • Var ska ert företagsevent hållas?

  • Vem bokar aktiviteter och underhållning?

  • Vem riktar sig ert företagsevent till? Kunder eller anställda?

  • Vad vill ni uppnå med ert företagsevent? Informera om nya idéer eller stärka företaget?

  • Vad för aktiviteter passar på ert företagsevent? Inomhus- eller utomhusaktiviteter? Lugnt eller fartfyllt?

Inför planeringen är det viktigt att formulera idé och syfte. Att uppföra event är alltid en trevlig och uppskattad tillställning. Företagseventet blir även mer minnesvärt och roligt om man kompletterar med olika roliga aktiviteter! Så våga vara kreativ!

 

Källa: "Arrangera Event" på Folkuniversitetet samt aktivitet.se

Dans & Träning

Bra koll med god planering

Ett år innan Även om det kan låta som om att ni är tidigt ute så är det faktiskt helt perfekt att börja planera ungefär ett år i förväg. Nu har ni chans att boka in de bästa vigsel- och festlokalerna. Börja med att göra en budget, öppna ett gemensamt bröllopssparkonto, skissa på gästlistan, boka fotograf och skicka ut save the date-kort. Det kan även vara en god idé att börja fundera på bröllopstema, vill ni ha ett rustikt vintagebröllop eller är en modernare variant mer er stil?

Ett halvt år innan Nu börjar det bli dags att fundera vilka som ska få hedersuppdrag. Utse värdpar, toastmaster, marskalk och tärna. Förhoppningsvis har ni nu kommit överens om vilket tema ni ska ha på bröllopet och därmed är det dags att välja konditor, tårta, boka eventuell cateringfirma, bestämma bröllopskläder och boka in frisör och makeupartist. Det kan också vara en god idé att boka bröllopsresan ett halvår i förväg.

Tre månader innan Nu kan ni skicka ut inbjudningar, köpa vigselringar och boka transport från vigselplatsen. Bestäm även vilka blommor ni vill ha på bröllopet, många florister erbjuder kostnadsfria möten för konsultation vilket kan vara väldigt värdefullt. Det kan även vara en god idé att träffa vigselförrättaren och gå igenom vigselakten.

Glöm inte att ni även behöver skicka in blanketter till Skatteverket om hindersprövning och eventuellt byte av efternamn.

En månad Den stora dagen börjar nu bli allt mer verklig och en månad i förväg har ni möjlighet att göra de sista justeringarna. Nu kan ni börja fundera på bordsplacering, ha konsultation med frisör och makeupartist, provsmaka er bröllopsmeny och träffa fotografen för att diskutera detaljer. Nu kan ni också skriva ett körschema för bröllopsdagen och köpa morgongåvor.

Tänk på att prova alla kläder i förväg för att se om några justeringar behövs och för att öva på exempelvis snörningen i brudklänningen.

Sista veckan Nu börjar det dra ihop sig på riktigt och det är dags att hämta vigselringarna, repetera vigselceremonin och lämna in vigselintyg till vigselförrättaren.

En god idé är att göra en akutväska med sax, plåster, säkerhetsnålar, värktabletter och liknande.

Dagen innan Håll bröllopsnerverna i styr och koppla av tillsammans. Tvätta håret, ta det lugnt och dekorera kyrka och lokal.

Sex månader efter bröllopet Nu är det dags att skicka tackkort och skicka in vigselbevis till Skatteverket. Om ni bytt namn så tänk på att skaffa nytt pass, körkort och bankkort. Sen är det bara att njuta av ert framtida liv tillsammans.

Källa: alltombröllop

 

Emilia och Mats

Bröllop i kohagen

Länge hade vi sett fram emot att gifta oss och blir en ännu starkare enhet. Planeringen hade pågått ca tio månader och när den 5 juli 2008 kom så var det med besked - den varmaste dagen på hela sommaren. Lokalen var förberedd, maten var på plats, alla hade sina uppgifter, gästerna hade installerat sig dagen innan, klänningen som var beställd från Kina passade, håret var okej men framför allt var alla på ett strålande glatt humör.

Lantlolla och ickekristen som jag är föll det sig naturligt att ha en borgerlig vigsel utomhus - i en kohage. Korna var dock bortvallade! Under den ståtliga eken lovade vi varandra att ta hand om varandra och älska varandra. Fåglarna kvittrade ikapp brorsdotterns vackra röst ackompanjerad av killen på gitarr som satt uppe på stengärdet. Festen blev en succé! Talen var hjärtliga, allvarliga och skämtsamma. Alla dansade som att natten aldrig skulle ta slut, vänner pratar än idag om lilla farmor som festade till kl 3!

Hade jag gift mig idag hade allt antagligen sett annorlunda ut både bildligt och bokstavligt. Jag hade kostat på mig en vackrare klänning, sagt till att jag inte var helt nöjd med frisyren, vi hade haft massor med förfriskningar i busstransporten på väg till vigselplatsen i Forse mölla. Jag hade stannat kvar och dansat hela natten, för att jag inte ville åka till hotellet vid halv 3-tiden. Mest av allt hade det underlättat om det fanns en sida som denna då jag planerade vårt Österlen-bröllop från Stockholm!

Men 24åriga jag var glad in i själen att jag fick det viktigaste den dagen - min man och att få fira vår kärlek med alla de som betydde mest för oss <3 Jag hade gjort mycket annorlunda utseendemässigt om det var idag, men vilken lycka jag och vi bär med mig för allt det fina, underbara den 5 juli 2008 gav oss. För störst av allt är ändå kärleken

Bröllop & Event