Ett roligt och avslappnat bröllop – 5 tips

Avslappnat bröllop på Ekeby

Ett roligt och avslappnat bröllop - 5 tips

1. Välja rätt lokal. Var ute i god tid och se er omkring, gärna någon mil utanför staden ni är bosatta i. De flesta kanske drömmer om ett bröllop utomlands men det kan bli väldigt kostsamt, se gärna till att ni är en bit hemifrån. Få gärna gästerna att stanna över en natt vid närliggande boende. Poängen är att ni ska få flera dagar tillsammans med era gäster, inte bara bröllopsdagen. Varför inte planera in en gemensam brunch dagen efter?

2.  Avslappnad inställning, många har en klar bild av hur det vill att sitt bröllop ska vara, vilket är bra. Men låt det inte gå till en överdrift. Det blir sällan exakt som man tänkt sig så stressa inte upp dig i onödan om blommorna har en mer lila nyans än vad ni tänkt er från början.

3. Fråga om hjälp. Engagera de närmsta vännerna och familj, delegera ut olika uppgifter ni behöver hjälp med. Kanske kan syrran/brorsan ordna dekorationerna medans moster fixar placeringskorten?
Kanske har du en vän som kan sjunga på bröllopet? Ett bra sätt att spara pengar, samt tillför en mycket personligare känsla.
Köp lite hämtpizza till teamet som hjälper till med förberedelserna i lokalen.
Allt blir så mycket roligare om man hjälps åt.

4. Det måste inte vara en 3-rätters. Vad tycker NI om för mat? Har ni en favorit foodtruck? Ring och kolla med dom om det vill komma ut och ordna maten. Ett roligt och lite mer annorlunda alternativ. Beställ en buffé med eran favorit mat, gästerna tycker om att få resa sig och hämta mat. Samt blir det ofta mer mat till gästerna vilket kan vara välbehövligt under en lång dag. Att det krävs mindre personal för en buffé gör också att ni spar in lite på budgeten.

5. Öppen bar. Behövs egentligen ingen mer vidare förklaring.

Markel Engström

Ekeby Loge