Blommor till event och mässor

Blommor till event

När ert företag har ett kundevent eller kanske ställer ut på en mässa brukar ni då tänka på att dekorera med blommor? För många blir det en sista-minten grej för att göra lite extra fint. MEN man har mycket att vinna på att ta med blommorna i planeringen redan från start. Och anledningarna är många till att använda blommor till event och mässor.

 

Förstärk ert budskap

Säljer ni inredning, kläder eller något annat som följer en viss stilriktning kan ert budskap förstärkas med matchande blommor och/eller växter. Er företagsprofil kan också få återkomma i blommornas färg och komposition.

 

Höj atmosfären

För att få besökare/deltagare vid eventet att trivas och att komma ihåg ert budskap är ett trick att tilltala så många sinnen som möjligt. Låt därför blommor behaga både syn och doft. Säljer ni något som är mer abstrakt eller tekniskt ger blommor ett mjukare, mer tilltalande intryck.

 

Att synas i mängden

I konkurrens med andra utställare kan blommor göra att du syns bättre och särskiljer dig från andra. Precis som att bjuda på en chokladbit ger blommor det där extra positiva intrycket om att ni anstränger er för kundens skull – in i minsta detalj. Varför inte bjuda besökare på en blomma också? Eller i en tävling lotta ut ert presentkort tillsammans med en bukett?

 

Trenden är grön

Utöver dessa anledningar är det helt enkelt trendigt med blommor och grönt i alla dess former och i stora mängder, gärna lite vilt och naturligt får det vara.

 

Varför ta hjälp?

Ta hjälp av en florist för att nå precis den stämning ni eftersträvar med eventet. Vid en rådgivning går ni igenom era önskemål och floristen kommer med kreativa lösningar.

Bästa tipset är att lägga till blommor som en punkt i checklistan inför event – och ju högre upp i prioriteringen desto större chans till ett blomstrande resultat.

 

Kristina Veltkamp / SYSTER BLOM

Bordsdekoration till middag