Arrangera event

Konsten att arrangera ett event

Ett event kan fungera som en överföring av värderingar och idéer, för att påverka deltagarnas intresse och öka deras kunskap och förståelse för till exempel ett företags eller en organisations framtidsplaner eller nya satsningar. Att uppföra AIDAS (Attention, Interest, Desire, Action, Satisfaction) och en eventuell marknadsplan kan hjälpa till att förtydliga uppförandet av en evenemangsplan och definiera mål och vision för eventet.

Frågeställningar att ha med redan i början av planeringsfasen inför ett event

  • Var ute i god tid med planeringen.

  • Var ska ert företagsevent hållas?

  • Vem bokar aktiviteter och underhållning?

  • Vem riktar sig ert företagsevent till? Kunder eller anställda?

  • Vad vill ni uppnå med ert företagsevent? Informera om nya idéer eller stärka företaget?

  • Vad för aktiviteter passar på ert företagsevent? Inomhus- eller utomhusaktiviteter? Lugnt eller fartfyllt?

Inför planeringen är det viktigt att formulera idé och syfte. Att uppföra event är alltid en trevlig och uppskattad tillställning. Företagseventet blir även mer minnesvärt och roligt om man kompletterar med olika roliga aktiviteter! Så våga vara kreativ!

 

Källa: "Arrangera Event" på Folkuniversitetet samt aktivitet.se

Dans & Träning

Bra koll med god planering

Ett år innan Även om det kan låta som om att ni är tidigt ute så är det faktiskt helt perfekt att börja planera ungefär ett år i förväg. Nu har ni chans att boka in de bästa vigsel- och festlokalerna. Börja med att göra en budget, öppna ett gemensamt bröllopssparkonto, skissa på gästlistan, boka fotograf och skicka ut save the date-kort. Det kan även vara en god idé att börja fundera på bröllopstema, vill ni ha ett rustikt vintagebröllop eller är en modernare variant mer er stil?

Ett halvt år innan Nu börjar det bli dags att fundera vilka som ska få hedersuppdrag. Utse värdpar, toastmaster, marskalk och tärna. Förhoppningsvis har ni nu kommit överens om vilket tema ni ska ha på bröllopet och därmed är det dags att välja konditor, tårta, boka eventuell cateringfirma, bestämma bröllopskläder och boka in frisör och makeupartist. Det kan också vara en god idé att boka bröllopsresan ett halvår i förväg.

Tre månader innan Nu kan ni skicka ut inbjudningar, köpa vigselringar och boka transport från vigselplatsen. Bestäm även vilka blommor ni vill ha på bröllopet, många florister erbjuder kostnadsfria möten för konsultation vilket kan vara väldigt värdefullt. Det kan även vara en god idé att träffa vigselförrättaren och gå igenom vigselakten.

Glöm inte att ni även behöver skicka in blanketter till Skatteverket om hindersprövning och eventuellt byte av efternamn.

En månad Den stora dagen börjar nu bli allt mer verklig och en månad i förväg har ni möjlighet att göra de sista justeringarna. Nu kan ni börja fundera på bordsplacering, ha konsultation med frisör och makeupartist, provsmaka er bröllopsmeny och träffa fotografen för att diskutera detaljer. Nu kan ni också skriva ett körschema för bröllopsdagen och köpa morgongåvor.

Tänk på att prova alla kläder i förväg för att se om några justeringar behövs och för att öva på exempelvis snörningen i brudklänningen.

Sista veckan Nu börjar det dra ihop sig på riktigt och det är dags att hämta vigselringarna, repetera vigselceremonin och lämna in vigselintyg till vigselförrättaren.

En god idé är att göra en akutväska med sax, plåster, säkerhetsnålar, värktabletter och liknande.

Dagen innan Håll bröllopsnerverna i styr och koppla av tillsammans. Tvätta håret, ta det lugnt och dekorera kyrka och lokal.

Sex månader efter bröllopet Nu är det dags att skicka tackkort och skicka in vigselbevis till Skatteverket. Om ni bytt namn så tänk på att skaffa nytt pass, körkort och bankkort. Sen är det bara att njuta av ert framtida liv tillsammans.

Källa: alltombröllop

 

Bröllop & Event